loading

zubne proteze, mostovi i krunice

Stomatološka protetika

Magident je prepoznat kao vrhunska stomatološka ordinacija koja ističe standard u oblasti zubne protetike. Naša posvećenost pružanju vrhunskih usluga odražava se u pažljivom spoju stručnosti, tehnoloških inovacija i personalizovanog pristupa. Naš tim stručnjaka, koji se ističe iskustvom i posvećenošću, predano radi kako bi osigurao da svaki pacijent dobije ne samo funkcionalan, već i estetski besprekoran osmijeh. Koristimo najsavremeniju tehnologiju, uključujući digitalne skenere i CAD/CAM sisteme, kako bismo postigli preciznost u izradi krunica, mostova i proteza.

Somatološka protetika

Vratite vašim zubima prirodan izgled i funkciju

Naš tim se trudi  da napravi personalizovana rešenja koja odražavaju vašu jedinstvenu estetiku i vraćaju samopouzdanje. Bez obzira na to da li vam je potrebna zamena za izgubljeni zub, krunica koja će ojačati oštećeni zub ili potpuna proteza, u Magidentu smo posvećeni vraćanju sjaja vašem osmijehu.

Neka vaša priča o povratku blistavog osmijeha počne s nama. Magident - gdje se svaki osmijeh tretira s posebnom pažnjom.

protetika

Nudimo rzličite rješenja iz domena protetike

image

Zubne proteze

Zubne proteze su mobilni stomatološki nadomesci koji se koriste za zamenjivanje izgubljenih zuba i tkiva u ustima. Postoje dve osnovne vrste zubnih proteza. Totalne proteze se koriste ako su nedostaju svi zubi u vilici a parcijalne ako je dio zubi očuvan.

image

Zubni most

Nedostatak jednog, dva ili više zubi moguće je nadomjestiti zubnim mostom koji se sastoji od zubnih krunica. Danas je zubni most često rješenje pri popunjavanju praznina koje su uzrokovane nedostatkom zubi.

image

Zubna krunica

Zubna krunica je veštački omotač koji se postavlja preko postojećeg zuba kako bi ga zaštitio, poboljšao izgled ili obnovio funkciju. Mogu biti izrađene od metala, porcelana, keramike ili kombinacije ovih materijala

Česta pitanja

Koliko traje proces izrade proteza?

Proces izrade proteza zavisi od vrste protetskog rješenja. Na primer, privremene proteze mogu biti gotove za nekoliko dana, dok izrada trajnih proteza može potrajati nekoliko nedelja.

Da li su proteze udobne za nošenje?

Da, moderne proteze su dizajnirane s naglaskom na udobnosti. Postoji određeni period prilagođavanja, ali sa vremenom, većina pacijenata se navikne na nošenje proteza.

Koliko dugo traju proteze?

Trajanje proteza zavisi od održavanja, redovnih pregleda i kvaliteta materijala. Obično se preporučuje zamena proteza svakih 5 do 10 godina.

Da li su zubni implantati bolji od mostova ili proteza?

Svaki oblik nadoknade ima svoje prednosti. Zubni implantati nude dugotrajno rešenje koje oponaša prirodan zub, dok mostovi i proteze imaju svoje specifične indikacije zavisno o individualnim potrebama pacijenta.

Kako održavati zubne proteze?

Održavanje proteza uključuje redovno čišćenje, pravilno rukovanje, i redovne posete stomatologu. Pravilna higijena pomaže u produženju veka trajanja proteza.