Implantologija

Implantati su najbolje i najracionalnije rešenje kod gubitka zuba.

IMPLANTOLOGIJA

Pojavom zubnih implanta, do sada nezamenljive metalokermičke krunice, mostovi i proteze odlaze u prošlost. Danas implanti potupno mijenjaju filozofiju stomatologije, postavši neizbježna metoda rekonstrukcije izgubljenih zuba. Stomatološka ordinacija Magi:dent, Doboj se usavršila se nakon višegodišnjeg iskustva u oblasti zvana implantologija.
Dentalni implantat je vještački korijen koji se ugrađuje u kost. Najčešće se izrađuje od titanijuma i koristi se u stomatologiji za nošenje nadoknade jednog ili više zuba kako bi se zamijenili izgubljeni pojedini zubi ili grupe zuba.

Praktično svi dentalni implantati koji se danas koriste jesu tipa korenskih endeosealnih implantata, tj. veoma su slični pravom korenu zuba, jer poseduju oblik korijena i postavljaju se u kost.
Vilična kost prihvata titanijumski implantat i tada dolazi do oseointegracije odnosno koštane integracije koja se odnosi na spajanje površine implantata sa okolnom kosti.

Dentalni implantati se zatim sjedinjuju s kosti i koriste se kao podrška brojnim zubnim nadoknadama, uključujući krunice, mostove na implantima ili proteze. Takođe se mogu koristiti i kao oslonac za ortodontsko pomjeranje zuba.

Upotreba dentalnih implanata omogućava jednosmerno pomijeranje zuba bez povratnog dejstva (primenjuje se u ortodonciji).

Implantati su najbolje i najracionalnije rešenje kod gubitka zuba.
Oni su optimalno rešenje u terapeutskom, medicinskom, ali i u estetskom smislu.

Implantati pacijentima vraćaju osećaj prirodnih zuba, izgledaju prirodno i u potpunosti se uklapaju u vilicu sa preostalim zubima pacijenta.
Zubni implantati su veličine prirodnog korijena zuba i garantuju prirodan i siguran osećaj prilikom govora i jela.

Jednostavno ako su vam potrebni implanti, stomatološka ordinacija Magi:dent je tu samo zbog vas.