loading

zubni implantati

Implantologija

Do novih zuba u četiri koraka...

Naš stručni tim će se potruditi da vam olakša, uštedi vrijeme i provede vas kroz kompletnu proceduru u četiri jednostavna koraka.

01
Gradation Image

Zakažite termin

Naše osoblje će vam zakazati temin pregleda.
02
Gradation Image

3D sken (CBCT)

Napravićemo vam trodimenzionalni sken (sliku) gornje i donje vilice u svrhu bolje dijagnoze.
03
Gradation Image

Ugrađivanje implantata

Naš stručni tim će izvesti proceduru ugradje implanta po najnovijim svjetskim standardima.
04
Gradation Image

Odabir proteze

Posljednji korak je odabir proteze (krunice, mosta ili totalne proteze) koje se stavlja na vaš implant.

implantologija

Šta su zubni implantati?

Pojavom zubnih implantata, do sada nezamenljive metalokermičke krunice, mostovi i proteze odlaze u prošlost. Danas implantati potupno mijenjaju filozofiju stomatologije, postavši neizbježna metoda rekonstrukcije izgubljenih zuba. Stomatološka ordinacija Magident, Doboj usavršila se nakon višegodišnjeg iskustva u oblasti implantologije.
Zubni implant je vještački korijen koji se ugrađuje u kost. Najčešće se izrađuje od titanijuma i koristi se u stomatologiji za nošenje nadoknade jednog ili više zuba kako bi se zamijenili izgubljeni pojedinači zubi ili grupe zuba.

odabir proteze

Zubne krunice, proteze i mostovi na implantima

image

Zirkonium krunice

Cirkonijum krunice na implantatima predstavljaju vrhunsko rešenje za zamenu izgubljenih zuba. Izrađene od izuzetno čvrstog cirkonijum dioksida, ove krunice pružaju estetski besprekoran izgled i funkcionalnost, omogućavajući pacijentima dugotrajan osmijeh pun samopouzdanja

image

Metalokeramičke krunice

Metalo-keramičke krunice na implantatima su pouzdano rešenje za nadoknadu izgubljenih zuba. Njihova struktura kombinuje čvrstinu metala i estetsku privlačnost keramike, pružajući pacijentima dugotrajnu i funkcionalnu restauraciju na implantatima, uz optimalan izgled zuba.

image

Proteza na dva ili više implanta

Kompletna proteza na dva ili četiri implantata predstavlja moderno rešenje za stabilnu i udobnu zamenu potpune zubne arkade. Ova proteza se sigurno pričvršćuje na implantate, pružajući pacijentima čvrsto držanje, povećan komfor i funkcionalnost.

Galerija naših radova

Šta kažu naši pacijenti?

“Magident tim je izvanredan! Svi su vrlo profesionalni i pružaju mi vrhunsku uslugu. Nedavno sam imao potrebu za zubnim implantatom, iako sam se bojao, Dr. Filipović mi je pružio vrhunski tretman. Sada imam osmijeh na koji sam ponosan. Hvala vam puno, definitivno ću vas preporučiti svima koje znam!”
Siniša.M
Pacijent iz Ciriha
“Nakon godina osjećaja nesigurnosti zbog svojih oštećenih zubi, napokon sam pronašla stručnjake koji su mi pružili personalizirani tretman i učinili da se osjećam samopouzdano. Zahvaljujući njihovom izvrsnom radu i brižnosti prema pacijentima, konačno se smijem punim plućima i osjećam se sjajno u svakoj prilici. Sve preporuke za Magident."
Ljiljana
Pacijent iz Doboja

Česta pitanja

Šta su zubni implanti?

Zubni implant nije pravi zub nego vrsta proteze napravljena od titanijuma koja se ugrađuje u vašu vilicu kako bi služila kao baza za zubnu krunicu ili zubni most.

Implant služi kao zamjena za pravi zub.

Da li su zubni implanti bezbijedni za pacijenta?

Zubni implanti se ugrađuju već dugo vremena i tehnologija konstantno napreduje. 

Trenutno je to najpouzdaniji način da se vrati izgubljeni zub.

Da li je ugrađivanje implanta bolno?

Nelagodnost prilikom procedure varira od osobe do osobe ali većina pacijenata priznaje da je očekiva veću nelagodnost nego što je ustvari osjetila.

Stomatolog pacijentu daje lokalnu anesteziju prije početka procedure tako da je nivo nelagodnosti minimalan.

 

Koliko dugo traje procedura ugradnje zubnog implanta?

Stomatolog ugrađuje implant u dvije faze koje mogu biti u rasponu od tri do devet mjeseci. Takođe to vrijeme može biti i duže ukoliko je potrebno izvaditi pokvaren zub i osloboditi mjesto za ugradnju implanta.

Nekoliko ključnih faktora određuje trajanje procedure: 

  • Zdravlje vašig zuba.
  • Koje zube zamjenjujemo implantima.
  • Broj zubi koje mijenjamo.
  • Da li je potrebno vađenje zuba prije ugradnje implanta.
Kolika je faza oporavka nakon ugradnje implanta?

Oporavak varira u zavisnosti od stanja vašeg opšteg zdravlja, od broja implanta koje ugrađujete i  ostalih faktora. Najčešće, za zarastanje implanta potrebno je između 6 do 12 nedelja.

Koliko dugo zubni implanti mogu da traju?

Iako stomatolog ne može da da doživotnu garanciju, zubni implanti mogu da traju cijeli život ako vodite brigu o njima. To pdrazumijeva redovno pranje zubi, korištenje zubnog konca i poštovanje svih savjeta koje vam je dao vaš stomatolog.

Takodje, sve umnogome zavisi i od vaše genetike, oralne higijene i načina ishrane.