loading
MAGI:DENT

Oralna Hirurgija

Šta je oralna hirurgija?

Oralna hirurgija predstavlja specijalnu granu stomatologije posvećena dijagnozi, prevenciji i hirurškom tretmanu raznovrsnih stanja koja pogađaju usnu šupljinu, vilice, obraze i susjedne strukture. Ova grana stomatologije obuhvata širok spektar procedura, od rutinskih ekstrakcija zuba do kompleksnih hirurških intervencija poput rekonstrukcije vilica ili ugradnje zubnih implantata.

Ekstrakcija zuba je jedna od osnovnih funkcija oralnih hirurga radi uklanjanja oštećenih zuba, umnjaka ili zuba koji mogu izazvati komplikacije. Osim toga, oralni hirurzi se bave i dijagnozom i tretmanom različitih oralnih bolesti, uključujući ciste, tumore, i infekcije.

Jedna od važnih uloga oralnih hirurga je i ugradnja dentalnih implantata. Ovi stručnjaci su ključni u pružanju pacijentima mogućnosti da povrate izgubljene zube, poboljšavajući ne samo funkcionalnost usta već i estetiku osmijeha. Osim toga, oralna hirurgija igra ključnu ulogu u rješavanju estetskih pitanja poput rekonstrukcije vilica i operacija obraza, doprinoseći harmoniji između funkcionalnosti i vizuelnog izgleda.

Napredak tehnologije u poslednjim decenijama omogućio je oralnim hirurzima pristup modernim dijagnostičkim alatima i hirurškim tehnikama. Korišćenje 3D snimaka, digitalne rendgenske dijagnostike i inovativnih materijala omogućava precizno planiranje i izvođenje procedura, smanjujući rizik od komplikacija i poboljšavajući ishode tretmana.

U suštini, oralna hirurgija se ne bavi samo otklanjanjem problema već i unapređenjem oralnog zdravlja, estetike i funkcionalnosti. Stručnost i predanost oralnih hirurga čine ih ključnim partnerima u očuvanju i poboljšanju ukupnog stanja oralnog zdravlja pacijenata.

Šta mi nudimo?

Naš tim čine stručnjaci sa bogatim iskustvom i predanim pristupom vašem oralnom zdravlju. Koristimo najnovije tehnologije, uključujući 3D snimke i digitalnu rendgensku dijagnostiku, kako bismo omogućili precizno planiranje i izvođenje svake procedure.

U Magidentu možemo obaviti niz hururških zahvata usne duplje.

Hiruške procedure

Hirurške

Online podrška 24/7

Uz našu uslugu 24/7 online podrške, možete se osjećati sigurno i povezano s našim stručnim timom stomatologa u svakom trenutku, bez obzira na to gdje se nalazite.

Česta pitanja

Naši stručnjaci su tu da vam odgovore na sva pitanja, pruže savjete i podršku u vezi s vašim oralnim zdravljem i tretmanima koje provodimo u našoj ordinaciji. Vaše zadovoljstvo i zdravlje su naš prioritet, stoga nas kontaktirajte kad god vam je potrebna podrška.

Oralna hirurgija je grana stomatologije koja se bavi dijagnozom, prevencijom i hirurškim tretmanom bolesti, povreda i defekata usne šupljine, vilica, obraza i povezanih struktura. Obuhvata širok spektar procedura, uključujući ekstrakciju zuba, ugradnju dentalnih implantata, rekonstrukciju vilica i druge hirurške intervencije.

Posjeta oralnom hirurgu preporučuje se u slučajevima kao što su ekstrakcija umnjaka, rekonstrukcija vilica, ugradnja dentalnih implantata, dijagnostika i tretman oralnih bolesti poput cista, tumora ili infekcija.

Priprema za hirurški zahvat može uključivati preglede, rendgenske snimke, uputstva o prehrani prije operacije i postupke oporavka. Oralni hirurg će pružiti specifične smijernice u skladu sa vrstom zahvata.

Oralni hirurg procenjuje potrebu za hirurškim zahvatom na osnovu dijagnoze. U nekim slučajevima, alternativni tretmani mogu biti dostupni, ali to zavisi od specifičnosti problema.

Trajanje oporavka varira u zavisnosti od vrste hirurškog zahvata. Oralni hirurg će vam pružiti tačne smijernice o postoperativnoj njezi i očekivanjima tokom perioda oporavka.

Postupci oralne hirurgije obično se izvode pod anestezijom kako bi se smanjila nelagodnost i bol tokom zahvata. Oralni hirurg će pružiti informacije o vrsti anestezije koja će se koristiti i uputstva o postoperativnoj nezi.

Najnovije tehnologije, poput 3D snimaka i digitalne rendgenske dijagnostike, koriste se u oralnoj hirurgiji radi preciznog planiranja i izvođenja procedura.

Konsultacije