Konzervativna i rekonstruktivna stomatologija

Konzervativna stomatologija je osnova stomatologije.

KONZERVATIVNA STOMATOLOGIJA

Konzervativna stomatologija je osnova stomatologije. Temelji se na prevenciji, dijagnostici, liječenju i popravku zuba koji su oštećenih karijesom.
Cilj konzervativne stomatologije su  zdravi, lijepi, funkcionalni i estetski uređeni zubi. Borba protiv karijesa kreće od rođenja sa pojavom prvih zubića.

Pranjem zuba i redovnim posjetama stomatologu, želimo održati zdravlje i ljepotu svojih zuba. Upravo preventivno djelovanje, jedan je od zadataka konzervativne stomatologije.

Kako bi se na vrijeme prepoznale promjene na zubima, čak i prije nego što pacijent osjeti bol, potrebno je te promjene temeljno pratiti, djelovati preventivno i na taj način spriječiti opsežniju destrukciju zubnog tkiva.

Kada se ipak dogodi bol, najčešće se radi o karijesu ili o upali pulpe zuba, popularno nazvanoj upalom «živca» ili «korijena» zuba, tada takođe tražimo stomatologa. Naša nova stomatološka ordinacija se nalazi u Doboju.

U tim slučajevima, tehnikama konzervativne stomatologije, stomatolozi rješavaju nastali problem i sprečavaju daljnje komplikacije kao što su jaki, pulsirajući bolovi, oticanje (apsces), gubitak zuba i potreba za opsežnijim zahvatima.

Rekonstruktivna stomatologija

Kompletan estetsko rekonstruktivni preobražaj svih zuba obe vilice keramičkim krunicama . Trend savremene rekonstruktivne  stomatologije su bezmetalne keramičke nadoknade čija estetske karakteristike, funkcionalna dugotrajnost i biokompatabilnost prevazilaze standardne metalokeramičke sisteme.

Stomatološka ordinacija Magident predstavlja jednu od boljih u Bosni i Hercegovini, jer se odlikuje postupnim usavršavanjem.

Kod bezmetalnih nadoknada, osim estetske superiornosti, nema rizika od preosetljivosti pacijenta na neke metale, kao ni rizika od korozivnih procesa usled prisustva različitih metala u ustima.