Bolesti zuba i endodoncija

Podrazumijeva liječenje zubnih kanala

BOLEST ZUBA I ENDODONCIJA

Bolesti zuba

Za liječenje i popravku zuba koristimo aparate, materijale i lijekove koji zadovoljavaju najstrožije svetske i evropske standarde

poslednje generacije, uz dugogodišnje iskustvo Stomatološke ordinacije Magident nam omogućavaju da sa lakoćom, brzo i precizno odgovorimo na sve vaše stomatološke zahteve kao što su :
zdravlje zuba ,
funkcija zuba,
morfologija zuba,
estetika zuba ,
pouzdanost,
trajnost i zamor materijala.

Endodoncija

Dugotrajan i strpljiv pristup uz primenu najmodernije tehnologije garancija su uspjeha u području endodoncije stomatološke ordinacije Magident u Bosni i Hercegovini, ali u širem regionu Srbija, Hrvatska, Slovenija, kao i bližim gradovima Evrope.
Endodoncija je dio stomatologije koji podrazumijeva liječenje zubnih kanala, vađenje živca ili, u ekstremnim slučajevima, vađenje korena zuba.

Sama zubna pulpa je splet nervnih vlakana i krvnih sudova. Zbog prodora karijesa u zubno tkivo i ne pravovremenog odlaska stomatologu dolazi do infekcije pulpe bakterijama koje uzrokuju karijes. U početku dolazi do povremenih bolova koji s vremenom postaju sve jači.

Prvo započinjemo anestezijom područja u kojem se nalazi problematični zub, zatim otklanjamo karijesom razmekšano zubno tkivo, odstranjujemo upaljenu zubnu pulpu i čistimo kanal ili kanale zuba.

Kod upala zubne pulpe stavljamo lijek unutar kanala i nakon određenog vremena ispunimo zube odgovarajućim materijalima koji su potpuno biokompatibilni sa ljudskim organizmom.

Uspjeh stomatološke ordinacije Magi:dent na području endodoncije počiva na dugotrajnom i strpljivom pristupu. U našoj ordinaciji koristimo moderne tehnike. Radi se mašinskoj endodonciji koja nam omogućava bržu i bolju instrumentaciju kanala, njihovo ispiranje i potrebno liječenje.

Svi zahvati iz područja endodoncije se u našoj ordinaciji izvode pod lokalnom anestezijom te su za pacijenta potpuno bezbolni, a jedini ozbiljniji problem je taj što usta moraju biti relativno dugo otvorena.